18 Şubat 2023 Cumartesi

00 Tanışma

-- Müzik --

Bu seride görüp görebileceğiniz, ya da podcast diliyle söylemek gerekirse, duyup duyabileceğiniz en hareketli kısım budur. Geri kalan her şey olabildiğince sakin, olabildiğince dingin ve katkılı olacak…

Merhaba! Ben Burak Bakış. İlk dinleyiciler eş dost akraba olacağı için bilen biliyor zaten. İlk kez burada karşılaşanlar için de, en özet haliyle şöyle tanıtabilirim kendimi.

1969 doğumlu yaklaşık 30 yıldır yönetmenlik, 2 ve 3 boyutlu animasyon ve çeşitli video prodüksiyonları ile hayatını idame ettiren, belli ölçüde kendini yetiştirmeyi başarmış, (tevazu da bir yere kadar değil mi) evli, iki yetişkin adamın müsebbibi, orta halli bir vatandaşım. 

Bu dinlediğiniz bölüm, aslında bir tanışma bölümü. Gerçi “tanışma” kelimesi işdeşlik içerdiği için, benim de sizleri eş zamanlı olarak tanımam lazım ama ne yazık ki tek yönlü bir akıştayız şimdilik. Öte yandan bana ulaşmak çok da zor değil, twitter üzerinden ya da burak.bakis(at)gmail(.)com adresinden bana yazabilirsiniz. Bağlantılarını açıklamaya koyabilirsem daha kolay olacak haliyle.

İşdeşlik demişken, serinin adını Katma Değerli Sohbetler koydum. Belki ileride konuk da alırım ama genellikle ben konuşacağım, siz de dinleyeceksiniz gibi duruyor…

Katma değer meselesi de hayatımıza bir vergi çeşidi olarak girdiği için biraz sevimsiz dursa da aslında gayet faydalı, mümtaz bir kavramımız… Örnek verecek olursak, silisyum ham maddesi, belli bir değere sahipken, onun işlenerek elektronik yonga, - çip yani - haline getirilmesi, birim başına kullanılan silisyumun değerini artırmış olur. Yani bu işlemde bir katma değer vardır.

İşte ben de hayat deneyimlerimden, karşılaştığım olay, durum gibi konular üzerinden siz dinleyenler için bir katma değer oluşturma gayretinde olacağım.

Bunu yaparken bazen ağdalı bir dille kantarın topuzunu kaçırabilirim, bazen de güncel tanımıyla herbokolog olarak algılanabilirim belki. Ancak dediğim gibi, her hal ve durumda sakin bir anlatımla karşınıza çıkacağımı garanti edebilirim.

E peki sakinsin de bu paldır küldür jingle ne?

Hemen açıklayalım, aslında eski TV dizilerinden, mesela “6 milyon dolarlık adam”, “uzay yolu”, “tatlı sert” ya da “tatlı cadı” gibi dizilerin jenerik müziklerinden kullanmak istiyordum, ama işte telif melif malum. Ben de stok müziklerden o dönemi hatırlatacak bir seçim yaptım.

Neden mi? Belki çocukluğumu özlüyorumdur. Ama daha çok eski Türkiye’yi özlediğim kesin.

Bu bölüme düşen siyasi mesajımızı da verdiğimize göre, yavaştan veda etme zamanı da gelmiştir sanırım.

Ha, bu arada öyle haftalık aylık belirli bir periyot olmayacak. İşten güçten vakit buldukça, konu biriktikçe ki başlangıç için bol miktarda var, bölümleri kaydedip size ulaştıracağım. İlk konu tahmin edeceğiniz gibi deprem olacak. Bambaşka bir açıdan değerlendirmeye çalışarak… Zaman içinde biriktikçe zaten topluca dinleme fırsatınız da olur.

Kapatmadan bir detay daha vereyim, burada dinledikleriniz yazılı olarak da taammudenask(.)com üzerinde, podcast sekmesinde yer alacak. Taammüden, yani bilerek isteyerek tasarlanmış aşk, tabi ki Türkçe karakter olmadan, bitişik, nokta kom… Bu alanda benim 1985’ten beri kenara köşeye yazdığım şeyleri kronolojik ya da tema ayrımına göre sıralanmış olarak bulabilirsiniz.

1 dakikalık merhaba mesajı aldı yürüdü nerelere dayandı. De hoydi. Tekrar buluşmak üzere. Esen kalınız efendim…

-- Müzik --


podcast @